maanantai 4. tammikuuta 2010

Mansikkaleivokset

Kaupan mansikkaleivokset ovat aina olleet perheeni suurta herkkua. Minulle on tilattu reseptisarjaa, jonka nimi on Leivontaherkut ja jota julkaisee imp. Siitä löysin vihdoin reseptin, mutta se oli ehkä lievä pettymys. Pohja oli nimittäin turhan kuiva, siksi suosittelenkin leivoksien kostuttamista, vaikka reseptissä sitä ei mainita. Koska en omista neliön mallista irtopohjavuokaa, tein leivoksien sijaan kakun. Pyöreä vuoka on 2/3 neliön mallisesta, joten jos käytät pyöreää vuokaa, ota ainesosia 2/3 tästä reseptistä.



Mansikkamousseleivokset (12 palaa)

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl kuumaa vettä
1 vaniljatanko
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mousse
4 liivatelehteä
250 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
2½ dl maustamatonta jogurttia (ei rasvatonta)
2 dl tomusokeria
sitruunan mehu

Koristeluun
2 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita
mintun lehtiä

1. Vatkaa munat, sokeri ja vesi kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet taikinaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ja kääntele jauhot taikinaan ja kaada taikina vuokaan(24*24 cm, neliönmallinen irtopohjavuoka). Paista uunissa n. 20 min. Anna jäähtyä.
2. Valmista mousse: liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Soseuta mansikat ja vaahdota kerma kevyesti. Sekoita jogurtti, tomusokeri, sitruunamehu, kermavaahto ja mansikkasose keskenään. Purista vesi pois liivatteista ja liuota ne ½ dl kuumaa vettä. Jäähdytä. Sekoita liivateseos 2 dl:aan täytettä ja lisää sitten loput täytteestä. Sekoita hyvin.
3. Levitä mousse kakkupohjalle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Paloittele ja koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja mintun lehdillä.
Muunnos: Sekoita ½ dl kaakaojauhetta ja 1 dl tummaa suklaarouhetta taikinaan. Käytä mansikoiden sijaan mustikoita.
Kakun voi pakastaa moussetäytteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti