lauantai 26. joulukuuta 2009

Suklaa-hasselpähkinäruukut

Tästä kokeilusta on jo vuosi aikaa, sillä jo viime jouluna enoni, Äijäruokaa blogin kirjoittaja kehoitti minua aloittamaan blogin. Silloin vastasin, että mietin asiaa, sillä oli pahimmat ylppärit vielä edessä päin. Nyt ne ovat onnellisesti ohi ja ehdin EHKÄ pitämään blogia. Ainakin on tullut kerättyä joitakin kuvia ja reseptejä sillä välin. Suklaaruukut maistuvat hyvin suklaanystäville, vaikka myönnän, ettei tämä vienyt aivan kieltä mennessään. Ainakin sain äitini ostamaan kohokasvuoat tämän takia.



Suklaa-hasselpähkinäruukut

2 kananmunaa
2 keltuaista
15 g sokeria
1 tl maissitärkkelystä
6 dl maitoa
75 g tummaa suklaata
4 rkl suklaa-pähkinälevitettä

1. Vatkaa munat, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kunnolla sekaisin. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita sitten munaseokseen vähitellen koko ajan sekoittaen. Vatkaa suklaa-pähkinälevite ja sulatettu suklaa seokseen.
2. Kaada kuuteen kohokasvuokaan ja laita ne syvälle pellille. Kaada pellille vettä, kunnes kohokasvuoat peittyvät puoliksi.
3. Paista 170 asteessa 35-40 min. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ohje kirjasta: Suklaaherkut (2007)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti